top of page

'Loose parts play' met Kuubskissie en Kissie

 

In 1972 omschreef de architect Simon Nicolson de theorie van 'Loose parts'​, waarbij hij aangaf dat een statische omgeving veel minder uitnodigt tot creatief en exploratief gedrag dan een omgeving waar materialen te vinden zijn die verplaatsbaar zijn en waar mee te bouwen en te herbouwen is. Dit resulteerde in de ook nu nog veel gebruikte term 'Loose parts play'. In aanvulling op onze toch al dynamische speelomgeving ( immers, de natuur is contant in verandering) ontwikkelde buroBlad twee specifieke spelkisten die gevuld zijn met materialen waar eindeloos mee te bouwen, sjouwen en spelen valt.

Deze kisten vormen een aanvulling op de natuurlijke buitenruimte, maar kunnen ook ingezet worden als het veranderen van de buitenruimte niet mogelijk is en men toch op een fantasierijke en avontuurlijke wijze wil spelen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als een BSO gehuisvestigd is in hetzelfde gebouw als een school die niet wil vergroenen.

Kuubskissie

'Kuubskissie' is een ruim gevulde kist (120x80x100), met los spelmateriaal. Deze kist zit vol met allerlei materialen die uitnodigen tot constructiespel, zoals bamboestokken, banden, zeilen  en buizen.

g3922_edited.png

De kist is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

 

Voor meer informatie en prijzen kunt u contact met ons opnemen.

Kijk ook eens naar de workshop Kuubskissie, ook leuk als teambuildingsactiviteit ! 

Kissie

Ons 'Kissie' is de kleine variant van 'Kuubskissie: Zowel in afmetingen als de doelgroep van de kist. Het spelmateriaal is afgestemd op de leeftijd 2 - 6 jaar en dus geschikt voor de kinderdagopvang en de kleuterklas. 

 

Buro%20blad%20kissie%202_edited.png

Voor meer informatie en prijzen kunt u contact met ons opnemen.

Ook voor Kissie bestaat de mogelijkheid om een introductieworkshop te verzorgen.

 

bottom of page